Muhammed Mursi | ABD yapımı bir devrik diktatör

Bugün size bir devrik diktatörün portresini çizeceğim. Bunun sebebi de kim olduğunu bilmeden bazı gençlerin bu isimleri desteklemesi, sürüye katılması. Evet o isim 3 Temmuz 2013 halk destekli askeri darbesi ile devrilen devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi. Kendisi tosuncukların bilmeden savunduğu bir devrik lider. Aslında geçmişi hiç o kadar da temiz değil. Hm unutmadan yazı darbeyi hakediyordu anlamında değil bu adamın gerçek yüzünü ortaya koymak amaçlı yazıyorum.. Muhakeme yeteneği olan zeki arkadaşların anlayabileceğini düşünüyorum.

Kim bu Mursi. Nerede doğmuş, nerede çalışmış, ne yapmış. Sonra yorumlayalım. İlginç notlar var!


1. 1951 yılında Şarkiye kentinde 6 çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olarak dünyaya gelen Mursi mühendislik lisansını Kahire Üniversitesi'nde alıp, doktorasını yapmak üzere 1982 yılında ABD'ye gitti. Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde doktorasını tamamlayan Mursi yardımcı doçent olarak Kaliforniya Eyalet Üniversitesi'nde çalıştı. Mısır'da 1978 yılında evlenen Muhammed Mursi'nin 5 çocuğundan 3'ü aynı zamanda ABD vatandaşı. 

2. Bir yıl süren kısa iktidarı boyunca kendinden olmayan herkesi görmezden gelme hatasına kapıldı. Yaptığı hukuksuz atamalarla yargıyı kendine bağlamaya çalıştı iddaaları atıldı. Bunları bizim ülkemizde de görebiliyoruz. Tecavüz kaçınılmazsa zevk alıyoruz artık, ne yapalım! Ama mesela, 1997’de Luksor’da 62 kişinin öldüğü bombalı saldırıya imza atmış Cemaati İslamiye’nin eski üyesi Adil Muhammed el Hayat’ı aynı yere vali olarak atamasının hiç bir mantıklı açıklaması yoktu. Mesela Öcalan'ın İzmir'e vali olması gibi bir şey bu da. Bir farkı yok. Hal böyle olunca halk da çığırında çıktı tabii. Zihniyetin sakat, terörist zihniyet olduğu gayet ortaya çıktı. Bir katil vali oluyor, olacak iş değil. Dahası var!

3. Gazze deyip, Filistin deyip duruyoruz ülke olarak. Hoş, güzel. İnsanlar orada acı çekiyor, israil zulmü altında. Ama siz, ben, o Gazze derken bu Mursi denilen timsah gözyaşlı din tüccarı ise Mübarek zamanında bile olmamış olan bir olaya imzasını attı. Gazze'nin hayat damarı olan Mısır- Gazze arasındaki tünellere su pompaladı, işlemez hale getirdi. İnsanları açlıktan ve sefaletten ölmeye mahkum etti bir açıdan. Şimdi bu şerefsizi mi savunuyorsunuz siz?(http://www.haber7.com/ortadogu/haber/990121-misir-tunelleri-suyla-doldurarak-kapatiyor) Evet?

4. Bitt mi ABD ajanı Mursi'nin iktidardaki faaliyetleri. Biter mi hiç! Bir tane daha size Mursi tosuncuğundan. 1979 yılında Mısır ile İsrail arasında imzalanan anlaşmayı refaranduma götürmeyeceği sözünü vermiş bu din tüccarı ajan Mursi. Yine Filisten'e darbe! Bu sözü üzerine de ABD'den 250 milyon dolar yardımı da götürmüş bu arada. (http://www.hurriyet.com.tr/planet/20991731.asp)

5. Gelelim lideri olduğu Müslüman Kardeşler örgütüne. Adının müslüman kardeşler olduğuna bakmayın. Mübarek hala iktidardayken olaylar sürerken bize de bir şey düşer mi diye ikili oynayıp Mübarek ile müzakerelerde bulunmuşlardır. Ne diyorsunuz siz? Haa? Siyonistlere gizli gizli hizmet eden bir örgüt kendileri, tabi yine dini kullanarak. ABD desteğiyle bir çok islam ülkesinde sürekli olarak olaylar çıkaran, isyanlar çıkartan bir örgüttür. Kısacası terör örgütüdür.

Okudunuz.Çocuklarının üçü ABD vatandaşı, bu her şeyi açıklar. Müslüman kardeşler denilen bir örgütün liderlerinden biri, ki bu örgüt radikal bir islami örgüt olarak ifade edilirken, şeytan diye ifade ettikleri ABD'den neden vatandaşlık ihtiyacı duyar bir insan? Sadece bunu açıklamak yeterli bence kim olduğunu ortaya koymak için. ABD menşeili islamı kullanan bir din tüccarı!

Daha da uzatmayacağım. Bizim Recep akıl hocalığını yapıyordu Mursi'nin. Proje çöktü. Böyle adamı niye ve neden savunurlar bilemiyorum. Ya kendileri de Mursi gibi bir proje ürünü ya da basiretsizler, yanlış ata oynadılar! Karar sizin :)

0 yorum:

Yorum Gönder

+